044 360-31-22
093 291-71-24

Фахівці Правової групи ”Юста" за підтримки МГО "Ми Українці" взяли участь у Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства в сім'ї"

9 грудня 2014 року представники МГО «Ми Українці» та юридичних компаній Правова група «Юста», «Адвокат», «Правозахисна консалтингова група» провели урок для учнів 6-8 класів 147 школи м. Києва (Лісовий проспект, 17В), приурочений до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

Заняття зі школярами розпочала Анжела Побужанська, яка представила цікаву відео-презентацію. « Як захистити себе від насильства в сім’ї», розповіла про види насилля, його причини, способи самозахисту та установи, котрі допомагають в таких складних ситуаціях. Також було поінформовано  про міжнародні та українські організації, котрі займаються попередженням та виявленням проблем насилля в сім’ях.

Наступні доповідачі (Антон Малютін та Інна Майкова ) розповіли дітям про їхні права, пояснили суть та призначення відповідних законодавчих норм з питань захисту дітей від насильства. Школярі брали активну участь у дискусіях, відкрито обговорювали гіпотетичні та існуючі в їхньому оточенні проблеми.

Кожен слухач отримав блокнот з корисною інформацією – адреси і телефони державних установ, громадських організацій, юридичних компаній, котрі стоять на сторожі інтересів та прав кожної дитини. Також в бібліотеку школи було надано ряд довідкових матеріалів з питань гендерного, сексуального, економічного, фізичного та психічного насилля, плакати з телефонами «гарячих ліній» з питань запобігання насильству та захисту прав дітей.


Підсумовуючи вищенаведене варто зазначити, що подібні заходи збагачують українських школярів необхідними знаннями, надають впевненості в майбутньому, відчуття піклування з боку дорослих та підвищення рівня довіри до оточуючого середовища. Наразі це надзвичайно важлива ініціатива, і вона має йти від школи до школи впевненими кроками!

10.12.2014