044 360-31-22
093 291-71-24

Кому передано виконавчі функції після ліквідації виконавчої служби?

Куди зараз треба подавати виконавчий лист до виконання, якщо було повідомлення про ліквідацію державних виконавчих служб? Дякую.

Відповідь юридичного консультанта:

Відповідно до п. 1 постанови Кабінету Міністрів України від 21 січня 2015 р. № 17 «Питання оптимізації діяльності центральних органів виконавчої влади системи юстиції» ліквідовано Державну виконавчу службу, а на Міністерство юстиції покладено виконання завдань і функцій з реалізації державної політики у сфері організації примусового виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб).

При цьому, відповідно до ст. 1 Закону України «Про державну виконавчу службу» державна виконавча служба входить до системи органів Міністерства юстиції України, у зв’язку з чим, попри ліквідацію Державної виконавчої служби, функції з примусового виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб) продовжують виконуватись Міністерством юстиції України в порядку, передбаченому Законом України «Про виконавче провадження».

Згідно ч. 1 ст. 20 Закону України «Про виконавче провадження» виконавчі дії провадяться державним виконавцем за місцем проживання, перебування, роботи боржника або за місцезнаходженням його майна. Відтак, Вам необхідно звертатись до органів Міністерства юстиції України за місцем проживання, перебування, роботи боржника або за місцезнаходженням його майна.

29.04.2015