044 360-31-22
093 291-71-24

Уряд затвердив одноразову допомогу для ФОП на 2021 рік

7 квітня 2021 року на своєму засіданні Уряд затвердив розроблений Мінсоцполітики Порядок виплати допомоги у розмірі 8 тисяч гривень підприємцям та найманим працівникам, робота яких вже тимчасово зупинена або буде зупинена внаслідок запровадження у 2021 році, починаючи з лютого, обмежувальних протиепідемічних заходів.

Надання такої допомоги передбачено Законом, який ініційований Президентом України Володимиром Зеленським (№ 1358).

Виплати в розмірі 8 тисяч гривень будуть здійснюватись автоматично, як і в грудні 2020 року, після подання застрахованою особою, яка має на них право, заявки через додаток або Єдиний портал державних послуг «Дія».

Відмінністю є те, що допомога надаватиметься застрахованим особам по факту впровадження протягом 2021 року «червоного» рівня епідемічної небезпеки на території відповідного регіону, в якому роботодавець (страхувальник) застрахованої особи обліковується, як платник єдиного внеску.

Окрім гарантованої державою допомоги, підприємці та наймані працівники зможуть також одержати підтримку від місцевої влади – додаткові виплати з місцевого бюджету, якщо орган місцевого самоврядування ухвалить відповідне рішення.

За допомогою можна звернутися протягом 30 днів із дня запровадження на території регіону, де працює застрахована особа, обмежувальних заходів «червоного» рівня епідемічної небезпеки. Якщо ж застрахована особа працює в регіоні, в якому такі обмеження вже були раніше (лютий-березень) запроваджені протягом 2021 року, то відлік цих 30 календарних днів починається через 10 днів після набрання чинності Законом, який передбачає надання цієї допомоги.

11.04.2021