044 360-31-22
093 291-71-24

Яким чином здійснюється фінансування і забезпечення поліклінік безкоштовними лікарськими засобами?

Добрий день! Чи могли б ви проконсультувати, яким чином здійснюється фінансування і забезпечення поліклінік безкоштовними лікарськими засобами, яким чином обираються аптеки, де можна отримати ліки по безкоштовних рецептах, яка державна структура повертає аптекам кошти і якими нормативно-правовими документами це регламентується.

Відповідь юридичного консультанта:

Фінансування всіх поліклінік та інших медичних установ , крім відомчих здійснюється за рахунок місцевого бюджету, а також частково з Державного бюджету в межах фінансування Державних програм. Забезпечення поліклінік лікарскими засобами проводиться в межах наявних коштів в бюджеті на ці цілі пропорційно кількості населення у відповідному районі.

Перелік аптек, яких зобов'язано проводити відпуск лікарських засобів у разі амбулаторного лікування осіб безоплатно або на пільгових умовах за рецептами лікарів прикріплених лікувально-профілактичних закладів в межах адміністративних районів , встановлюється відповідним управлінням охорони здоровя та аптечним обєднанням”Фармація”.

 

18.11.2014