044 360-31-22
093 291-71-24

Які пільги і допомоги мені належать на дитину?

Доброго дня, підкажіть будь ласка, я знаходжуся в декретній відпустці,а мій чоловік відбуває покарання в колонії, які пільги і допомоги мені належать на дитину?

Відповідь юридичного консультанта:

Відповідно до ст. 7 Закону України про державну допомогу сім’ям, Ви маєте право на допомогу   у зв'язку з вагітністю та пологами, відповідно до  ст. 8 цього ж закону, допомога у зв'язку з вагітністю  та  пологами  призначається,  якщо  звернення  за  нею  надійшло  не пізніше шести місяців з дня закінчення  відпустки  у  зв'язку  з  вагітністю  та  пологами,  і виплачується  жінкам  за  весь  період відпустки,  тривалість якої становить 70 календарних днів до пологів і 56 (у разі  ускладнених пологів або народження двох чи більше дітей - 70) календарних днів після пологів.

Відповідно до ст. 9,  допомога у зв'язку  з  вагітністю  та  пологами  надається  у розмірі 100 відсотків середньомісячного доходу. 

Відповідно до ст.10 Закону України «Про державну допомогу сім’ям», Ви маєте право на допомогу при народженні дитини, відповідно до ст. 12 Закону України «Про державну допомогу сім’ям», допомога  при народженні дитини призначається у розмірі 41280 гривень.  Виплата  допомоги  здійснюється  одноразово у сумі 10320 гривень,  решта  суми  допомоги виплачується протягом наступних 36 місяців  рівними  частинами  у  порядку,  встановленому  Кабінетом Міністрів України.

18.07.2014