044 360-31-22
093 291-71-24

Як призначити почеркознавчу експертизу?

Моя мати розлучилась з батьком. Під час шлюбу були зібрані кошти в розмірі 15 000 доларів. На ці гроші наша родина викупила спадкову частину квартири у брата мого батька. Про це була дана лише розписка. Мати зробила копію розписки, але нотаріально не затверджувала її. Після розірвання шлюбу ми хочемо довести дійсність цієї розписки, а саме підписів на ній батька і дядька. Як можна звернутись до суди чи до кого, щоб відкрили судове провадження і призначили почеркознавчу експертизу? За чий кошт буде проводитись дана експертиза?

Відповідь юридичного консультанта:

Для юридичного аналізу ситуації, що склалась, необхідний більший обсяг інформації (зміст розписки, документи, що підтверджують право власності на квартиру, відомості, що підтверджують факт сумісного накоплення суми під час шлюбу, довідки про розмір заробітних плат батька та матері та інші їх фінансові доходи під час шлюбу, ін.).

В будь-якому випадку подібна проблема може бути вирішене в процесі здійснення цивільного судочинства. Необхідно формувати доказову базу та подавати цивільний позов про поділ спільного майна подружжя, в процесі розгляду ( у випадку заперечення сторони-відповідача) заявляти клопотання про проведення експертизи. Експертиза (у випадку її призначення0 проводиться за кошт її ініціатора, але з можливістю відшкодування її вартості).

Радимо Вам звернутися до фахівців права для отримання більш конкретної юридичної консультації, складання документів правового характеру (позовних заяв, клопотань, ін.) та представлення (за Вашим бажанням) Ваших інтересів у суді.

Якщо є Ваше бажання, можете звернутися до спеціалістів нашої юридичної компанії. Консультація щодо Вашого питання буде надана Вам безкоштовно.

відповідь склав

провідний юрист юридичної компанії «Правова група «ЮСТА»

Ананьєв Євген

19.01.2015