044 360-31-22
093 291-71-24

Держвиплати для дітей, батьки яких не сплачують аліменти

Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики Верховної Ради розглянув низку законопроєктів, що регулюють сферу аліментних відносин.

Комітет рекомендує прийняти за основу законопроєкт №3881 «Про внесення змін до Сімейного кодексу України – щодо збільшення мінімального розміру аліментів, що стягуються на дитину з інших членів сім’ї та родичів».

Комітет також рекомендує в разі прийняття проєкту за основу врахувати окремі пропозиції з альтернативного законопроєкту №3881-1 «Про внесення змін до Сімейного кодексу України щодо збільшення мінімального розміру аліментів, що стягуються на дитину з інших членів сім’ї та родичів, і запровадження мінімального (гарантованого) розміру тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від обов’язку утримувати дитину».

Законопроєктами пропонується збільшити мінімальний гарантований розмір аліментів, що стягуються на дитину з інших членів сім’ї та родичів з 30% до 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

А також – запровадити мінімальний розмір тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від обов’язку утримувати дитину, на рівні 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

22.11.2020