044 360-31-22
093 291-71-24

Як довести помилку суду у відправці документів?

Отримав листа від суду (рекомендоване). Прийшов у кімнату і відкрив. В ньому не виявилось одного оригінала свідоцтва. Я звернувся в суд знову з метою забрати його. Вони в свою чергу заявляють, що в листі, в переліку документів є свідоцтво. АЛЕ його там небуло. Як мені доказати протилежне?

Відповідь юридичного консультанта:

Поштові відправлення з позначкою "З описом"  та  поштові відправлення,   щодо   яких   складено  відповідний  акт,  повинні розкриватися працівником об'єкта поштового зв'язку  у  присутності адресата (одержувача).

У разі  коли  під  час  розкриття  таких поштових відправлень нестачу,  пошкодження,  зіпсуття  чи  заміну  вкладення  не   буде виявлено,  видача  їх проводиться в установленому порядку.  У разі виявлення нестачі,  заміни,  повного або часткового пошкодження чи зіпсуття вкладення працівник об'єкта поштового зв'язку складає акт у трьох примірниках,  який підписується  ним,  керівником  об'єкта поштового  зв'язку і адресатом (одержувачем).  Один примірник акта видається адресатові (одержувачу).

У разі  коли  адресат  (одержувач)   не   вимагає   розкриття поштового  відправлення,  що  надійшло  з  позначкою  "З  описом", перевірці підлягає  лише  його  маса,  про  що  працівник  об'єкта поштового  зв'язку робить позначку на зворотному боці повідомлення про надходження, яка засвідчується підписом адресата (одержувача)

Якщо споживач отримав відправлення у ВПЗ з дефектом, але без акта, і вдома виявив невідповідність вкладення, він не може пред’явити претензії до підприємства. Для уникнення подібних ситуацій Укрпошта радить клієнтам перевіряти наявність та цілісність вкладення безпосередньо при отриманні поштових відправлень у відділенні.

29.12.2016