044 360-31-22
093 291-71-24

Чи можу я відсудити два роки дострокової військової служби у військовому оркестрі?

Я проходив два роки дострокову військову службу у військовому оркестрі, чи можу я, якось відсудити ці два роки і додати їх до загальної вислуги, а якщо можна, то які документи для цього потрібно.

Відповідь юридичного консультанта:

Згідно з пунктом “в” статті 56 Закону України “Про пенсійне забезпечення”, до стажу роботи зараховується військова служба та перебування в партизанських загонах  і з'єднаннях,  служба  в  органах  державної  безпеки  та  органах внутрішніх справ, незалежно від місця проходження служби.

Відповідно до п. 6 Постанови Кабінету Міністрів України від 12 серпня 1993 р. № 637 “Про затвердження Порядку підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній”, для  підтвердження  військової  служби, служби цивільного захисту,   служби  в  органах  державної  безпеки,  розвідувальних органах,  Держспецзв'язку  приймаються:

військові квитки, довідки  військових комісаріатів, військових частин і установ системи  Міноборони,  МВС,  МНС,  Мінінфраструктури,  СБУ,  Служби зовнішньої розвідки,   ДПС,   Управління   державної   охорони, Держспецзв'язку,  Держприкордонслужби,  ДПтС, ДСНС; довідки архівних і військово-лікувальних установ.

У даному випадку основним документом для підтвердження трудового стажу при проходженні військової служби є військовий квиток.

 

29.07.2014