044 360-31-22
093 291-71-24

Чи може працювати з дітьми людина, яка мала судимість?

Підкажіть, чи може в дитячому садочку працювати завхозом людина яка мала судимість (крадіжка)?

Відповідь юридичного консультанта:

Особа визнається такою, що має судимість, з дня набрання законної сили обвинувальним вироком і до погашення або зняття судимості. Судимість має правове значення у разі вчинення нового злочину, а також в інших випадках, передбачених законами України.

У описаному Вами випадку особа не має судимості, так як вона вже явно погашена чи знята, а тому не коректно використовувати поняття: ”людина, яка має судимість”. У даному випадку ми говоримо про людину, яка у минулому притягалася до кримінальної відповідальності. У нашому суспільстві часто прослідковується тенденція такого «клеймування» осіб за помилки минулого уже на підставі самого факту судимості, хоча негативне ставлення до них у кожному конкретному випадку може бути як безпідставним, так і цілком обгрунтованим.

Законодавством обмежень щодо працевлаштування на таку роботу, як у Вашому випадку, не передбачено, однак, якщо Ви вважаєте, що завгосп може завдати шкоди дітям, чи у Вас є підстави вважати його поведінку неправомірною, підозрілою тощо, радимо Вам звернутися до адміністрації школи і вирішити питання про доцільність та головне – безпечність роботи цього чоловіка у навчальному закладі.

 

 

02.02.2017